PONDS AND PUBLIC UTILITIES......

Discussion in 'Pond Construction & Equipment' started by Mmathis, Feb 9, 2013.

  1. Mmathis

    Mmathis TurtleMommy

    Joined:
    Apr 28, 2011
    Messages:
    9,593
    Likes Received:
    5,433
    Location:
    NW Louisiana -- zone 8b
    I'm in the process of digging my bog. The phone line [based on recent marking] runs directly underneath. It won't be a problem for digging -- the line is buried deep enough and the bog is going to be mostly above ground. But it occurred to me that if there was ever a problem with the phone line, and they had to dig it up.......

    Has anyone had an issue like this, where you've had a utility line moved? Or will they even do that? And if so, was it a "big deal?"

    I haven't called the phone company yet. Will do that next week. Just glad I actually thought of it!!!
     
    Mmathis, Feb 9, 2013
    #1
    1. Advertisements

  2. Mmathis

    koiguy1969 GIGGETY-GIGGETY!!

    Joined:
    Dec 15, 2008
    Messages:
    10,556
    Likes Received:
    6,287
    Location:
    Michigan zone 5b
    phone line problems shouldnt be an issue...they usually dont dig up lines to repair them. they just run new lines. same with cable etc..
     
    koiguy1969, Feb 9, 2013
    #2
    mariobrothersleeve likes this.
    1. Advertisements

  3. Mmathis

    Mmathis TurtleMommy

    Joined:
    Apr 28, 2011
    Messages:
    9,593
    Likes Received:
    5,433
    Location:
    NW Louisiana -- zone 8b
    I did wonder about that....
     
    Mmathis, Feb 9, 2013
    #3
  4. Mmathis

    addy1 water gardener / gold fish and shubunkins Moderator

    Joined:
    Jun 23, 2010
    Messages:
    33,219
    Likes Received:
    17,838
    Location:
    Frederick, Maryland
    I have chopped our cable line a few times, just ran a new one.............darn tractor has no sense when it comes to lines.
     
    addy1, Feb 10, 2013
    #4
    sissy likes this.
  5. Mmathis

    sissy sissy

    Joined:
    Jan 17, 2011
    Messages:
    31,130
    Likes Received:
    14,188
    Location:
    Axton virginia
    ahhhhh yeh addy blame tractor .I called dig safe ,but if you hit the telephone or cable remember they may have to damage your lawn and if not they will put it overhead which can be ugly in some instances and sometimes may cost you . .My lines all run up the hill right next to each other inside heavy conduit .Cable line I made direct tv put it in conduit also .I just had to purchase the conduit and have it here when they came and since it was only 10 feet from the house it was easy to do .Got oversized pipe and i dug the trench myself as I wanted it place next to the fence away from my garden where i plant my potato's
     
    sissy, Feb 11, 2013
    #5
  6. Mmathis

    addy1 water gardener / gold fish and shubunkins Moderator

    Joined:
    Jun 23, 2010
    Messages:
    33,219
    Likes Received:
    17,838
    Location:
    Frederick, Maryland
    I ran conduit under ground, opened the cable box, and put in a new cable to our house............fixed at the cost of a new cable from home depot. Easier than calling them to come and fix it. The electrical lines are under the driveway. We have no phone so that is not a concern, well water lines under the driveway.
     
    addy1, Feb 12, 2013
    #6
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.