to view our fish pond, via the net...

Discussion in 'General Chat' started by addy1, Sep 2, 2011.

  1. addy1

    addy1 water gardener / gold fish and shubunkins Moderator

    Joined:
    Jun 23, 2010
    Messages:
    32,301
    Likes Received:
    16,565
    Location:
    Frederick, Maryland
    I changed dvr's to keep it clean, posting a new thread.

    To get on line:

    Type in http://76.106.29.197:85


    When you first connect to the DVR via Internet Explorer –over the Internet – you will be prompted to download a webcam program to access the cameras with the following message in the information bar at the top of the page:
    This website wants to install the following add-on: ‘WebClient.cab’ from ‘Digital Peripheral Solutions Ltd.’...”
    Click on the bar to accept this file and upon completion of the download you will be presented with a login window.

    user id's no password
    gpf
    gpf1
    gpf2
    gpf3
    gpf4
    gpf5
    gpf6
    gpf7


    PTZ Control
    Selecting the PTZ button will bring up a control panel similar to that seen on the DVR. Users have the same level of control as they would at the DVR including activating pre-set commands and cruises as well as full manual control.

    Snap95.jpg



    If you need to set up your computer to accept the webclient you can try the following:

    SETTING UP ACTIVEX CONTROL
    STEP 1. Open Internet Explorer
    STEP 2. Click on Tools
    STEP 3. Select Internet Options in the pull-down menu
    STEP 4. Click on the Security Tab
    STEP 5. Select Trusted Sites
    STEP 6. Click on the Sites button
    STEP 7. Uncheck the “Require server verification (https:) for all sites in this zone” button.
    STEP 8. Type the DVR’s IP address ...................76.106.29.197
    “Add this website to the zone:” box.
    STEP 9. Click the Add button
    STEP 10. Close the window.
    STEP 11. Click the Custom level… button.
    STEP 12. Pull down the “Reset to:” menu button and select Low
    STEP 13. Click the Reset button
    STEP 14. Click “Yes” when asked, “Are you sure you want to change the setting for this zone?”
    STEP 15. Click OK
    STEP 16. Click Apply
    STEP 17. Click OK
    STEP 18. Close Internet Explorer


    USER ACCOUNT CONTROL FOR WINDOWS VISTA AND WINDOWS 7
    Some users of computers using Windows Vista or Windows 7 operating systems may receive an error message informing of a codec that is missing or not installed. This conflict can be resolved by turning off User Account Control (UAC).

    Windows Vista
    1. Open the Control Panel (accessible by clicking on the Windows icon in the lower left of your screen.
    2. Select User Accounts and Family Safety.
    3. Select “Add or Remove User Account.”
    4. Select the desired user account.
    5. Select Turn User Account Control on or off
    6. Uncheck the box next to “Use User Account Control (UAC) to help protect your computer.”
    7. You will then be asked to restart your computer for the change to take effect


    Windows 7
    1. Open up the Start Menu (accessible by clicking on the Windows icon in the lower left of your screen.
    2. Type “uac” into the search bar and hit ENTER. The User Account Control will open or you will be offered a link to click to open it.
    3. Move slider to lowest setting and press ok
     
    addy1, Sep 2, 2011
    #1
    Ian likes this.
    1. Advertisements

  2. addy1

    CometKeith

    Joined:
    Nov 11, 2010
    Messages:
    3,055
    Likes Received:
    2,312
    Location:
    Chicago Area
    Hi Addy, It works. I was able to log in.
     
    CometKeith, Sep 3, 2011
    #2
    1. Advertisements

  3. addy1

    addy1 water gardener / gold fish and shubunkins Moderator

    Joined:
    Jun 23, 2010
    Messages:
    32,301
    Likes Received:
    16,565
    Location:
    Frederick, Maryland
    Thanks for checking,
    This dvr is a little more user friendly. I think the video card is better, the colors look a lot better, less bleed. I know the cameras are higher resolution. Still messing with a better camera to see the fish. Hard because of reflection etc. Need to find a wide angle one for the pond. The night vision is better, the fish turn white with glowing eyes.

    I absolutely love it, we set up a 32 inch lcd, mounted it on the wall. If I am not outside I can just glance at the birds, fish, deer ..............lol
    I have motion detection set up, for deer, herons (never have seen one on the ground yet) sends me an alert.

    We are working on getting some audio feed, then I can listen to the birds and frogs, well you could too.
    This one supports two way feed, i.e. you cometkeith, could talk to me via the dvr, if we set it up that way.

    We have great windows, but need to be looking out to see the pond with the slope, but with the slope we can see the fish all of the time. I am moving some grasses that hide the edge. As things grow, figuring out what needs to be relocated lmao.
     
    addy1, Sep 3, 2011
    #3
  4. addy1

    j.w I Love my Goldies

    Joined:
    Feb 1, 2010
    Messages:
    23,863
    Likes Received:
    13,494
    Location:
    Arlington, Washington
    I'm there also and all looks fine and pictures much clearer. Guess the hummers are done for the year? Anyways love looking at your pond and birdies now. Waiting for the squirrel to show up, lol! Wow, just read you might get audio................that would be soooooooo cool too!
     
    j.w, Sep 3, 2011
    #4
  5. addy1

    addy1 water gardener / gold fish and shubunkins Moderator

    Joined:
    Jun 23, 2010
    Messages:
    32,301
    Likes Received:
    16,565
    Location:
    Frederick, Maryland
    nah the hummers are there, just messing with that camera feed right now. I will be pulling their food in about two weeks so they migrate.
    It would be like one of those soothing programs you run to make you sleep, frogs, birds, wind, thunder, all dependent on the day...........lol
    I better watch what I say if I stub my toe!
     
    addy1, Sep 3, 2011
    #5
  6. addy1

    addy1 water gardener / gold fish and shubunkins Moderator

    Joined:
    Jun 23, 2010
    Messages:
    32,301
    Likes Received:
    16,565
    Location:
    Frederick, Maryland
    I forgot to mention, if you right click the screen you can change from 4 to one picture, or change the one picture you are looking at. The ptz controls are at there also.
     
    addy1, Sep 3, 2011
    #6
  7. addy1

    sissy sissy

    Joined:
    Jan 17, 2011
    Messages:
    29,984
    Likes Received:
    13,271
    Location:
    Axton virginia
    well with mine all I get is a blue page that says webcam and nothing else on the whole page
     
    sissy, Sep 4, 2011
    #7
  8. addy1

    sissy sissy

    Joined:
    Jan 17, 2011
    Messages:
    29,984
    Likes Received:
    13,271
    Location:
    Axton virginia
    ok think I know why I use a commercial security network that locks out activex and I use vista but it does not let me go there just gives a warning and then stops the application from loading listing it as a danger and cannot bypass it
     
    sissy, Sep 4, 2011
    #8
  9. addy1

    addy1 water gardener / gold fish and shubunkins Moderator

    Joined:
    Jun 23, 2010
    Messages:
    32,301
    Likes Received:
    16,565
    Location:
    Frederick, Maryland
    are you using internet explorer? It does not work with firefox. Also need to do the changes listed above. when you first login look for that bar, at top or bottom of the screen you need to accept the adding on of the active x .
     
    addy1, Sep 4, 2011
    #9
  10. addy1

    addy1 water gardener / gold fish and shubunkins Moderator

    Joined:
    Jun 23, 2010
    Messages:
    32,301
    Likes Received:
    16,565
    Location:
    Frederick, Maryland
    did you do this? I don't have vista

    Windows Vista
    1. Open the Control Panel (accessible by clicking on the Windows icon in the lower left of your screen.
    2. Select User Accounts and Family Safety.
    3. Select “Add or Remove User Account.”
    4. Select the desired user account.
    5. Select Turn User Account Control on or off
    6. Uncheck the box next to “Use User Account Control (UAC) to help protect your computer.”
    7. You will then be asked to restart your computer for the change to take effect

    we just shut down for the night, still have some issues to fix ............
     
    addy1, Sep 4, 2011
    #10
  11. addy1

    taherrmann4 Tmann

    Joined:
    Mar 3, 2011
    Messages:
    3,142
    Likes Received:
    675
    Location:
    Louisville KY
    taherrmann4, Sep 7, 2011
    #11
  12. addy1

    baeya

    Joined:
    Aug 21, 2011
    Messages:
    474
    Likes Received:
    42
    Location:
    Weedsport, New York
    LOL!!
     
    baeya, Sep 7, 2011
    #12
  13. addy1

    addy1 water gardener / gold fish and shubunkins Moderator

    Joined:
    Jun 23, 2010
    Messages:
    32,301
    Likes Received:
    16,565
    Location:
    Frederick, Maryland
    Laughing...............think it can climb our hills over rocks plants, swim with the fishes............lmao.

    Neat looking machine, only...............249
     
    addy1, Sep 7, 2011
    #13
  14. addy1

    taherrmann4 Tmann

    Joined:
    Mar 3, 2011
    Messages:
    3,142
    Likes Received:
    675
    Location:
    Louisville KY
    Yeah I am looking for a more robust outdoor one but haven't found any yet.

    What is the difference between master and sub stream. Master seems to be a faster pic if that makes sense.
     
    taherrmann4, Sep 7, 2011
    #14
  15. addy1

    addy1 water gardener / gold fish and shubunkins Moderator

    Joined:
    Jun 23, 2010
    Messages:
    32,301
    Likes Received:
    16,565
    Location:
    Frederick, Maryland
    Supports dual stream. Network stream is adjustable independently to fit the network bandwidth and environment.

    Substream Tab
    The substream is the data that is sent to remote monitoring devices. Due to bandwidth concerns, these data streams are generally smaller than those sent directly to the DVR itself. These streams run in parallel with the main stream sent to the hard drive and they do not affect each other.

    The above is all the information i could find in the document. I have the sub stream set up to transmit the max bitrate
    Looking at it via our lan, I can not select one or the other.
     
    addy1, Sep 7, 2011
    #15
  16. addy1

    j.w I Love my Goldies

    Joined:
    Feb 1, 2010
    Messages:
    23,863
    Likes Received:
    13,494
    Location:
    Arlington, Washington
    Ha Ha take it wherever you go. Someday they will have one that is a robot that will follow behind you filming wherever you go,whatever you do! It will be the law! How will I get my free pond plants? When the sucker isn't looking I'll shove him into a pond and run!
    Kinda creepy, lol!
     
    j.w, Sep 8, 2011
    #16
  17. addy1

    addy1 water gardener / gold fish and shubunkins Moderator

    Joined:
    Jun 23, 2010
    Messages:
    32,301
    Likes Received:
    16,565
    Location:
    Frederick, Maryland
    lmao jw, no kidding..........
     
    addy1, Sep 8, 2011
    #17
  18. addy1

    addy1 water gardener / gold fish and shubunkins Moderator

    Joined:
    Jun 23, 2010
    Messages:
    32,301
    Likes Received:
    16,565
    Location:
    Frederick, Maryland
    Our ip addy changed, for anybody that does log in you need to use this number

    68.33.56.174
     
    addy1, Sep 22, 2011
    #18
  19. addy1

    j.w I Love my Goldies

    Joined:
    Feb 1, 2010
    Messages:
    23,863
    Likes Received:
    13,494
    Location:
    Arlington, Washington
    Addy I can't get in and was wondering if anyone else is having the same problem or is it just me?
     
    j.w, Sep 22, 2011
    #19
  20. addy1

    taherrmann4 Tmann

    Joined:
    Mar 3, 2011
    Messages:
    3,142
    Likes Received:
    675
    Location:
    Louisville KY
    It would humor me to say it was just you JW but it is not. I think she is missing a set of numbers in her address.
     
    taherrmann4, Sep 22, 2011
    #20
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.